kralen armbandjes maken DIY

Hoe maak je zelf kralen armbandjes? DIY

Een kralen armbandje maken is natuurlijk super leuk, maar hoe doe je dit nou eigenlijk. In dit stappenplan lees je hoe je dit doet. Veel lees plezier.

1. Inspiratie opdoen

Misschien heb je al een leuk idee in gedachten waarmee je aan de slag wilt gaan of je ziet even tussen de bomen het bos niet meer, omdat er gewoon zo veel mogelijk is. Geen zorgen zelfs wij hebben hier last van. Het beste wat je dan kan doen is inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Pinterest. Op deze manier heb jij straks gegarandeerd talloze ideeën om mee aan de slag te gaan om een leuke armparty te creëren. 

2. De maat van het armbandje bepalen

Je wilt natuurlijk wel dat het armbandje past, maar welke maat hanteer je nou eigenlijk? Hiervoor is het handig om een kralenbord te gebruiken. Met zo'n bord kan je heel gemakkelijk een armbandje opmeten. Een goede maat is dan ook 16 cm, waarbij nog een verlengstukje aankomt van ongeveer 3 cm. Zo kan het armbandje gedragen worden tot wel 19 cm. 

3. De basis

Nu komt het echte werk! Het is nu tijd om de sluiting vast te maken aan het stukje draad. Je rijgt als eerste een knijpkraal op het draag, vervolgens ook het sluitinkje. Nu is het zaak dat je het draad terugkrijgt door de knijpkraal en het dan plat drukt met een tangetje. Heb je geen tang? tip van ons: kijk even in de gereedschapskist van je vader :)

4. Rijgen maar

Nu komt het leukste van alles, namelijk het idee uitwerken. Laat je creativiteit de vrije loop in gaan of pak je inspiratie erbij uit stap 1. Rijg het armbandje 16 cm. Zo weet je zeker dat het een perfecte maat is. 

5. De afwerking

Yes! Het armbandje is nu echt bijna af. Het verlengstukje komt er nu aan dit gaat op precies dezelfde manier als hoe het sluitkinkje is verbonden. Je rijgt de knijpkraal aan het draad en daarna het verlengstukje. Het draad rijg je vervolgens terug door de knijpkraal en deze knijp je plat met een tangetje. Je zal zien dat er nu een stukje draad over is wat aan het armbandje zit. Dit kan je eraf knippen met een schaar of een kniptang dit is afhankelijk aan wat voor soort draad je gebruikt.

Nog even kort op een rijtje

Hieronder staat nog even overzichtelijk beschreven wat je nodig hebt voor een armbandje. 

- Een stukje draad 

- Een sluiting

- Een verlengstukje

- Knijpkralen

- Een tangetje

- Een schaar of kniptangetje

- Kraaltjes die jij leuk vind

- Eventueel leuke bedeltjes, steentjes, schelpjes of zoetwaterparels 

Heb jij je kralen armbandje af? Stuur gerust een foto naar ons op Instagram (madebel.nl) wij zijn hartstikke benieuwd!

Terug naar blog